lauantai 21. syyskuuta 2013

Tuunaajan vähältäpiti

 Mallilla oli sen verran vauhtia liikkeissään, ettemme minä,
kamerani ja syksyinen valo oikein pysytty vauhdissa mukana.
 


Olen vetäissyt esiin aika päivää sitten aloittamani lomakäsityöni sen lepäiltyä puolisen vuotta kangaspussukassa.  Onneksi, itseni tuntien, ryhdyin alunalkaen tarpeeksi isoon nuttuun, niin se ei nyt kohta valmistuessaan ole jo pieni.

Nyt ollaan loppusuoralla. Ainoa vain, että edellisen sovituksen kohdalla tyttö laittoi kädet puuskaan ja ilmoitti "Ei kai!* Pohdin viikon päivät, että mites tässä nyt edetään, sillä kudon iloista hippineuletta päästäni, mitään mallia tai ohjetta minulla ei tähän ole. On pakko saada sovittaa, kun olen vihdoin saanut kappaleet virkattua yhteen!

Päätän siis, että teen pikaisesti rintapieleen jonkin vekkulin hahmon, jolla markkinoin takin. Tyttö on näistä tohkeissaan. **

Niinpä hehkutan rintapieleen kiinnittämääni mustekalaa ja kun sekään ei auta kuulen hämillisen ääneni sanovan: "Saat muumikeksin, kun laitat mustekalatakin päälle!" Mahtavaa kasvatustyötä. Mutta mitäpä sitä ei tekisi, ettei puolivuotta nykerretty naule päädy suoraan kierrätykseen. Ja hiphei: se toimi! Takki vedettiin päälle ja kohta jo heiluteltiin iloisena mustekalan jalkoja. Huh!* Termi joka liitetään nyt kaikkiin kielteisiin vastauksiin. Pienen itsetutkiskelun jälkeen huomasin, että minähän se niin aika usein sanon: Lapsi kinuaa vaikka toista rusinarasiaa, niin minä aloitan: "Ei kai, yksi rasia riittää..." tms. 

**Mieluiten päälle puetaan juuri "Kalapaita", "Pupumekko" ja tukkaan halutaan "pallopimmi" pinniksi.

8 kommenttia:

 1. Sanotaan sitä sitten vaikka lahjonnaksi, mutta kaikki keinot käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää vähän juonia, vaikka vältänkin viimeiseen asti Jos teet näin, niin saat tämän -mentaliteettiä.

   Poista
 2. Näinhän se välillä tosielämässä menee...

  Minua harmittaa aina välillä, kun äitini kutoo lapsille jotain "suuritöistä" ja sitten vaate jää käyttämättä. Lapset on välillä vaan niin vaativia. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen silmissä kauneus on usein niin erilaita. Tai se mikä on mieluista. päälleommeltavilla öttiöisillä voi koittaa aina pelastaa...

   Poista
 3. Lahjonta, kiristys ja uhkailu :) Ne toimivat aina. Ei vaan, joskushan lapset ovat vaan periaatteesta vastaan ja silloin on hyvä koukuttaa ne jollain ihan vääräopillisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii.in! niinhän tässäkin kävi, mitään pahaa ei tapahtunutkaan kun laittoi neuleen päällle, siinä sitten kelpasinkin köllötellä. Mietin, että vierastiko lapsi siitä roikkuvia lankoja tai kenties aisti ahdistavana sovitusinotoni ;)

   Poista
 4. Suloinen mustekalatakki! Ja malli tietty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustekalat ovat tulleet jäädäkseen! Taisi olla kolmas sitä teemaa.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.