keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kävin varkaissa


Takapihan ovelle kerääntyneitä lipokkaita. Lipokkaita tarvitaan. Niillä haetaan yrttimaalta ruohosipulia ja basilikaa, niillä juostaan keräämään pyykit kun taivas mustuu.



Nappasin Vilijonkalta värin. Ihan tosta noin vain oma-aloitteisesti tartuin, ilman mitään kiertävää haastetta. Ehdin jo hälle kommentoidakin vähän samaan sävyyn, mutta tässä siis

PUNAINEN

Heti aamulla lepuutin silmiäni punaisissa puukengissäni. Kun jotain mieluisaa löydän, jaksan katsella sitä. Juhlamekkojanikin roikkuu esillä ihan vain siksi, että niille on liian harvoin käyttöä. Nautiskelen niistä ohi kulkiessani.

Mutta noita punaisia kenkiä tahtoisin käyttää! Harmittelen, että punainen on niin vaikea väri hyväksyä muihin vaatteisiin, ja sitten päinvastoin, oikein rakastan punaisia kenkiä. Niitä minulla on neljät. (Ja jos kehtaisin, ostaisin vielä Camperin punaiset korkkaritkin samanlaiset kuin jo hyviksi havaitut ruskeat.)

Loppukesästä hankityt punaiset perinteiset puukengät myöhästyivät ulkokaudelta, mutta parempana pysyvät, jos vasta keväällä otan ne ulkokäyttöön. Sisällä niillä on vaikea kulkea meidän jyrkissä rappusissa, mutta koitan hidastaa kurvissa, sillä kopisevat energisesti ja piristävät silminnähden. Vaan jotain niiden pariksi pitäisi olla...jokin toinen punainen läikkä.

Olen nyt kulkenut isossa kudotussa kolmiohuivissa, mutta ei ole täydellinen. On liian lähellä kasvoja. Ideoita?

16 kommenttia:

  1. Aivan ihanat puukengät. Samalla tavalla kävi itsellenikin; jäi puukkareiden ulkokäyttö ensi kevääseen. Reppuun ne kuitenkin sulloin ja olen käytellyt niitä kodin lisäksi koululla :)

    VastaaPoista
  2. Vaahteramäen piika: Ihan samaa mietin minä, että töihin vai kotiin. Luulen että ne päätyvät vielä kausittain töihin tässä talven aikana. Jos puukenkä on hyvä, niin se on melkein ikuinen.

    VastaaPoista
  3. Kauniin väriset ovat puukenkäsi. Minä en ole uskaltanut ostaa vaikka mieli on tehnyt, kun pelottaa juurikin jos ovat hankalat käytössä. Voisin kuvitella, että kolisevat esim. juuri rapuissa alas ihan omia aikojaan? Ja muutenkin lentävät jalasta aika herkästi.

    VastaaPoista
  4. Ota kimppaan punainen vyö? Punainen käsilaukku? Entä punainen hattu, joku rähäkkä pipo tai sitten baskerimalli. No ne taitaa kyllä olla aika lähellä kasvoja...

    VastaaPoista
  5. Eivät ne jalasta lennä, mutta rapuissa saa tosiaan varoa. Ja hyvä niillä on muutenkin kävellä, ihan on jalan muotoinen pohja ja tukevana myötäilee.

    Sipe: Ulkosalla ei ole ongelma, siellä voi laittaa punaista lakkiin ja hiukset pitää punaisen pois ettei ihan kasvoille tule. Mutta sisällä puuttuu juuri tuo tuikitärkeä rekvisiitta, ei kanniskele laukkua ja myssy päässä on heti kuuma.
    Vyössä on ideaa!

    VastaaPoista
  6. Entäs joku koru? Rintaan tai kaulaan joku riipus.

    Punainen on mullekin tosi vaikea. Pitää olla sellainen murrettu, että tykkään.

    VastaaPoista
  7. Punainen on ihana. Olen löytänyt sen tänä vuonna ihan uudestaan. Niin sisustukseen kuin itseni ylle. Kirkuvan punainen on piristänyt jo koko syksyn piristänyt kynsilakan muodossa muuten tummanpuhuvia asuja. Tykkään puukkareistasi.

    VastaaPoista
  8. MInulla on "punaisennälkään" pieni spagettiolkain toppi jota pidän muiden paitojen päällä, kun nälkä iskee :)

    VastaaPoista
  9. Jonna: Sinä sen sanoit! Koru riittäköön, rintaan, ranteeseen tai kaulaan!

    Papu: Punainen ON ihana, mutta jotain olen pitkään vierastanut. Sellaista säätöä on punaisen kanssa. Sovittelua ja oikean sävyn hakemista. Ihan voisin kuvitella että punainen on tulossa mullekin takaisin, varpaista lähtee kiipeämään?

    Eve: Syksyköhän meitä nälättää? Halu hamstrata väriä luonnon kanssa, kunnes ruska sitten muuttuu harmaisiin ja ruskeisiin?

    VastaaPoista
  10. Punainen on voimaväri. Minä olen virkkaillut noita punaisia kärpässieniä, ja sitä kautta ympärille on kertynyt muutama muukin punainen juttu. Miellyttää, vaikka joulu on vielä kaukana.

    Nauti sinä punaisten puukkareiden kopinasta! (Ajattelin ehdottaa jotain punaista virkkattua kukkasta rintapieleen...)

    VastaaPoista
  11. Punainen rintakoru tuli itsellekin mieleen ja ihan ensimmäisenä punainen huulipuna kotikäyttöön.

    Heli

    VastaaPoista
  12. Minäkin päätin laittaa kommenttia asuste-asiaan. Olen nähnyt blogissasi sinun tekemiä ihania vihreitä herneitä vadissa.Lisäpunaiseksi suosittelisin sinua tekemään punaiset,huovutetut pallohelmet tai ranne/nilkkakorun ja tuo punainen kukka(huovutettu) rintakouruna on kiva.Myös punainen bolero (vaikka itse virkattu ) voisi sopia sinulle,kun olet hoikka ja siro. Terv. Liisa

    VastaaPoista
  13. Anteeksi taisi tulla hauskoja kirjoitusvirheitäkin p.o. rintakoruna. Liisa

    VastaaPoista
  14. Nonna, Heli ja Liisa: Mielettömiä ideoita! Alan ihan tuntea itseni mielikuvituksettomaksi, että edes moista pähkäilin! Nyt tehdas pystyyn ja pientä punaista tekeille!

    VastaaPoista
  15. Juu, yksi punainen piste kokonaisuudessa on ihan siedettävä, jopa hieno! Kuten esimerkiksi kengät, erityisesti puukengät.

    Mikset kehtaisi myös punaisia korkkareita? Aurinkolasit päälle (vaikka sataisi) ensimmäisellä käyttökerralla kaupungilla, niin menee helpommin. Näyttäsit varmasti upealta niissä, tummien hiuksiesi hulmutessa.

    VastaaPoista
  16. Tämä on sellainen erilainen kehtaaminen: liittyy ylenmääräiseen kulukseen ja siihen, että kenkiä on jo röykkiö. Muuten kyllä kehtaisin!

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.