lauantai 4. syyskuuta 2010

Pelit ja pensselitMenin kaverin kanssa rautakauppaan ostamaan muutaman euron hiomaterää porakoneeseen. Totesimme molemmat viihtyvämme rautakaupoissa, iloitsimme hetken tästä samanhenkisestä sisaruuden tunteesta.... ja hetkeä myöhemmin lähdimme sadan euron monitoimivempain kainalossa.

Vempaimen nimi on Dremel. "Big on Detail", lupaa pakkaus ja kätkee sisäänsä viitisenkymmentä pientä osaa, joilla hioa, kaivertaa, puhdistaa, koristella ja ties mitä vielä.

Ja miksi tämä? Harrastekaupassa todettiin, että rapun terävät mosaiikkipalat on pakko hioa. Akryylimassa jota kaavailin päällimmäiseksi kerrokseksi on auttamattoman liukas käytettäväksi portaikkoon. Dremel toimii kuin unelma ja on kevyen kynämäinen käteen. Käyttökohteita on paljon eli lisäosia on loputtomasti. Tästä ei hyvä seuraa...Unohdin heti samantien, että minunhan oli tarkoitus aina laittaa lauseella parilla enkuksi loppuun! Lisään:

***

Girls in the hardware store: Went to buy a 3 euro sandpaper for my driller and came out with a 100 euro machine. Hope that machine will do everything the package promiced!

19 kommenttia:

 1. Kuulostaa vempaimelta, joka tulisi kuulua joka naisen varusteisiin ripsivàrin ja vispilàn yms ohella. Minullakin on oma porakone, mutta en vain osaa sità itse kàyttàà. Pitàiskòhàn opetella?

  VastaaPoista
 2. Voi sulla on kivaa tiedossa!Olen kateellinen-mä en saa koskea koskaan mihinkään kun mies tekee kaikki:(
  salaa vasaralla naputtelen tauluja uusiin paikkoihin ..Mukavaa lauantaita sinulle ja koneellesi.

  VastaaPoista
 3. Lissu: porakoneen käyttäminen on yhtähelppoa kuin vispilän ja ripsarin. Tilanteeseen sopiva terä, ripsari tai vispilä valitaan ja ryhdytään sutimaan! joten ilmanmuuta!

  VastaaPoista
 4. Maria: ehkä olet niin pätevä kaikessa, että mies tarvitsee oman alueensa, jolla voi toimittaa palveluksia sinulle? Voi olla mukava niinkin!

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon! Kuulostaa tosi hyvältä vehkeeltä. Tässähän vallan kiinnostuu itsekkin.:)

  VastaaPoista
 6. Tuo varmaan säästää rystysiä rutuilta.

  VastaaPoista
 7. Multakin löytyy samanlainen vempain ja mieluummin menen rautakauppaan mitä vaatekauppaan.

  VastaaPoista
 8. OUti: kunhan saan vähän käyttökokemusta muistakikn toiminnoista niin rupean lietsomaan ostohalujasi!

  Jokke: Nimenomaan! Myyjä koitti ensin tarjota jotain lasiviilaa, mutta minä siihen, että eikö ole mitään missä kulkee sähkö!

  Satu.p: Hei, anna pieni referaatti, mitä kaikkea olet sillä tehnyt!

  VastaaPoista
 9. Minullakin on Dremel lähinnä nukkekoti/miniatyyriharrastusta varten, mutta en ole sitä vielä kovin paljon käyttänyt. Varmaan olisi paljonkin juttuja, mihin olisin voinut käyttää... :) Sinulla on kyllä ihana porrasprojekti meneillään siellä. Tulee kivannäköistä. Ja liuskekiviä, niitä pitäis laittaa meidänkin pihaan. Tälle kesälle ei enää taideta ehtiä, ensi kesänä ehkä sitten.

  VastaaPoista
 10. Mä jo mietinkin, että kuinka olet mosaiikin toteuttanut kun oma kokemukseni kertoo että ei ihan tasaista tule. Ja parempikin tietty on, kun laattojen palat pääsee valitsemaan ilman korkeusrajoitetta. Onko sulla lasilaattoja?

  VastaaPoista
 11. Ratulan kuvauksissa oli tuo vempain... tosi kätsy. Hyvä ostos!

  VastaaPoista
 12. Miia: no siinäkin pääsen varmaan konetta käyttämään. Minullakin tuossa tuo "talon pienoismaali" tekeillä.

  Pirkko: joo, ongelma oli juuri se, kun ei ollut saman sarjan laattaa niin on korkeuseroja.

  Tässä ei (kai?) ole lasilaattoja, eikös ne ole sellaisia vähän läpikuultavia?

  Aurinko ja kuu: No sellaisessa puuhaohjelmassa on varmaan jatkuvaa käyttöä ja tsiljoona erityislisäkappaletta!

  VastaaPoista
 13. Meillä mies rakastaa rautakauppoja ja haalii hilavitkuttimia, joihin en saa koskea. Tiukassa tuppaa istumaan tämä jako miesten ja naisten osaamisiin. Oli siksi hyväätekevästi ravistelevaa lukea tekstisi. Iloista jatkoa rappuprojektiisi!

  VastaaPoista
 14. Olipa hauska juttu! :D Toivottavasti tulee oikeesti käytetyä kanssa!

  (Vihdoin sain eilen luettua lehtijutun, kyllä teillä vaan on kivaa ja kaunista!)

  VastaaPoista
 15. Pirkko: Se on kyllä sääli! onko hänellä antaa syy miksi niihin ei saa koskea? KOita nyt vaan hivuttautua sille alueelle, jos mielisi tekee. Tai sitten vain annat hänen päteä, kun johonkin tarvitaan poraa tai sahaa.

  Mies sanoi, että haluaa vihdoin sirkkelin kun toin tämän monitoimivehkeen kotiin. Olen hyvilläni, sillä on se vaan niin kätevä ja suoraa tulee. Sirkkeliä kyllä vähän kammoksun kun suvussa on jo yksi kahdeksan sorminen...

  ...Toinen taitaa olla kirves. Molemmilla saa nopeasti korvaamatonta vahinkoa aikaan.

  TEija: pikkuveli hetilaittoi linkin vinkeistä mitä kaikkea tällä voi tehdä!

  http://www.dremeleurope.com/fi/fi/start/index.html

  VastaaPoista
 16. Minäkin tarvitsisin tuollaisen tekeekaikeneikävalita-laitteen. Ja tuo näyttää jotenkin sympaattiselta kaverilta. Minulla on kyllä vähän kammo kaikkia laitteita kohtaan, pakko myöntää, joten en tiedä, uskaltaisinko tuotakaan lähestyä.

  VastaaPoista
 17. Kirjailijatar: Minulla on ollut niitä kammoja kanssa, mutta melkein kaikki ne olen voittanutkin. Kuten tuoss ylhäällä totesin, niin sirkkeli ja kirves on mun kauhut. Mutta tämä pikkukaveri suorastaan kehrää!

  VastaaPoista
 18. Mä olen haaveillut tuollaisesta jo jonkun aikaa, mutta pelkään että käyttämättä jäisi sekin... Tuostakin on malleja ja paketteja vaikka minkälaisia, ettei osais edes päättää, minkä paketin ottais. Kerrkohan sitten mihin kaikkeen sitä keksit oikein käyttää?

  VastaaPoista
 19. Teen sellaisen koosteen, kun saan vähän enemmän käyttökokemusta!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.